marți, 15 iunie 2010

Doua gume de mestecat si o pastila

Azi s-a votat motiunea menita sa impiedice taierea salariilor bugetarilor (dezmatatii astia de bugetari!!) si pensiilor. Tot azi a si ''picat'' aceeasi motiune, cu o majoritate de voturi pentru.
Fain, nu?
Nu! Cel mai fain a fost cand la numaratoarea bilelor din urna de ''pro motiune'' s-au gasit doua gume de mestecat si o pastila!!!! Vai, ce ne-am mai distrat!!! Ce umor debordant! Ce inteligenta sclipitoare!! Ce minunat!! Cum s-or mai fi amuzat ei, farseorii astia trei, inghesuiti intr-un colt luxos al Parlamentului, in timp ce urmareau expresiile tumefiate ale celor care au descoperit gluma fantastica de care numai niste capete stralucite de parlamentari putea fi ...scoasa (imi vine alt verb in minte, dar nu-i frumos...) Cum s-or fi vorbit ei dinainte precum ciobaneii aia lacomi din Miorita sa ''le-o coaca'' astora care vor ei sa dinamiteze hotararile tatucului lor. Si cum prapaditii ceilalti - lipsiti de orice simt al umorului si de beneficiile materiei cenusii - stateau tot ca ciobanul din Miorita (de data asta ala visator, cu nunta) si se gandeau ca deh! asta e, ce sa-i faci...ca tot nu le putem lua caii de la bicicleta...
Deci, cum ziceam, ce ne-am mai distrat si noi, acasa, cand am inteles - a mia oara - ce oameni ne conduc. Cum e posibil sa faci un asemenea gest in toiul unei fierberi generale? Cum e posibil sa iti bati joc pe fata de un popor intreg? (ah, ce intrebare stupida!! Doar nu e pentru prima oara..) Nu era oare mult mai civilizat sa se abtina de la vot? De ce au tinut mortis sa-si bage picioarele in absolut tot ce inseamna lucru serios, decizii hotaratoare de destine, oameni pe care ii reprezinta si de pe urma carora mananca (bine) ei cu tot neamul lor(a nu se interpreta neaparat ca injuratura...)?!?
Pacat ca nu se va afla niciodata cine sunt cele trei puslamale cu pretentii de oameni ai parlamentului unei tari (fie ea si Romania noastra primitiva). Si chiar daca s-ar afla, sunt convinsa ca ar face o moaca de nepasare crasa in fata camerelor de luat vederi si ne-ar zice in mod diplomatic ''hai, ia mai dispareti din fata mea, ca ma plictisiti!'' Eu una le urez sa se inece intr-o zi, iremediabil, cu exact ce au bagat ei in urnele alea.
Pe de alta parte, sunt curioasa cat de ofensati s-au simtit romanii cand au vazut in direct gramada de respect pe care le-o poarta alesii lor. Probabil ca prea putini au sesizat flegma bine tintita de trei dintre cei mai de rahat vagabonzi din parlament. Ma gandesc ca erau ocupati cu campionatul mondial de miuta si cu drama in n-spe acte referitoare la datoria lui Mutu. Saracu' Mutu, uite ca n-are de unde sa plateasca 17 milioane de euroi, si noi, bugetari egoisti si imbuibati, ne plangem ca ne taie 25%. Sa ne taie si sa le dea lui Mutu!! Saracu' de el....

4 comentarii:

ioana spunea...

esti cam revoltata... :)

Roxi si Alex spunea...

Aaa, nuu, nicidecum! M-am amuzat teribil...Cred ca si tu (si altii) la fel :))

Unknown spunea...

Felicitari!!!
E o incantare sa citesti asemenea blog. Sa auzim (si citim) numai de bine!

Roxi si Alex spunea...

Teodor, multumesc de comentariu si aprecieri!